| Autor |
Wiadomość |
sting
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 10:10 pm Temat postu: Matura po 15 latach. |
|
|
Witam
Ukończyłem 15 lat temu techniku, ale nie udało mi się zdać matury(oblałem matmę). Czy mogę to naprawić?? A jak tak, czy musze zdawać matuze w tej samej szkole( zmieniłem miejsce zamieszkania i jest ona daleko) i czy musze zdawać nową maturę z matmą czy uda mi się to jeszce ominąć.
POMOCY:))
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jaga
|
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 12:43 am Temat postu: |
|
|
Matematyka nie jest taka straszna, nie ma się czego obawiać.Matematyka zeszłoroczna a tegoroczna to jak niebo a ziemia. Jasne, że trzeba sie przygotować ale matura z matematyki w takiej formie to pestka.
Ja zdawałam po 18 latach i wyciągnęłam 72%, troche bratowa pomogła ale generalnie duzo ćwiczyłam- 3 zeszyty A4, przerobiłam testy z takiej czarnej książki z testami wydawnictwa toruńskiego- Aksjomat. Dla mnie rewelacja.
W uzasadnionych przypadkach OKE wyraża zgodę na zdawanie matury w innej szkole ale należy napisać podanie do nich, zreszta najlepiej zadzwoń to się dowiesz. Ja poczatkowo też nie chciałam zdawać w swojej ale wierz mi atmosfera i podejście nauczycieli było rewelacyjnePozdrawiam i powodzenia.Ta matura jest łatwiejsza od "starej" , no może prócz pisemnego polskiego, bo ja pod klucz pisać nie potrafię.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|