Autor |
Wiadomość |
calabi1
|
Wysłany: Wto Gru 06, 2016 11:16 am Temat postu: Studia dzienne, zaoczne, wieczorowe |
|
|
Cześć, zastanawiam się nad wyborem studiów. Dzienne, zaoczne, wieczorowe - jakie polecacie? Jakie są wady i zalety studiowania w danym trybie? Czekam na wasze opinie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
walczyk
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2016 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Ja wolę jednak stacjonarne dzienne, jestem świeżo po maturze i chciałem kontynuować swoją naukę. Akurat zarządzanie w ochronie zdrowia był idealnym dla mnie kierunkiem.Jak wiadomo, zdrowie jest najważniejsze,dlatego tak długo jak żyjemy będzie to opłacalny kierunek Ponadto Łódź to piękne miasto, zwłaszcza dla studentów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gersoon

|
Wysłany: Pon Lut 13, 2017 3:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja na pierwszy rok wybrałem studia dzienne, bo i tak nie miałem doświadczenia w branży, w której chcę pracować. Teraz uczę się konkretnych umiejętności, więc myślę, że kontynuować studia będę zaocznie. Staram się dużo ćwiczyć i chodzić na zajęcia dodatkowe, żeby się jak najwięcej nauczyć Na wakacjach planuję tez rozejrzeć się za przydatnym stażem  _________________ Studiuję na WSE Kraków, moją pasją jest grafika komputerowa |
|
Powrót do góry |
|
 |
tarkin
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2017 9:46 pm Temat postu: |
|
|
W ogóle Ci są studia nie potrzebne. To już nie te czasy. Lepiej postawić na kursy i doszkalanie _________________ http://monitorzdrowia.piszecomysle.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
denis54
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sciencesce Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2017 9:14 am Temat postu: |
|
|
Studia dzienne mają ten plus, że jednak można przygotowywać się do zajęć ciut spokojniej, minusem jest fakt, że trochę ciężej znaleźć jakąś sensowną pracę, bo jednak zajmuje się czas w ciągu tygodnia. Jeśli o mnie chodzi, to studiuję na studiach dziennych. Wieczorami i w weekendy można zająć czas dorabiając czy zwiedzając. Gdyby ktoś był przejazdem przez Katowice, to polecam nieco zwiedzić to piękne miasto, tutaj artykuł prezentujący miejsca, które warto odwiedzić: http://hobbystyczna.pl/zwiedzanie-katowic/, szczególnie polecam obejrzeć na żywo mecz piłki ręcznej czy siatkówki w Spodku.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angelika19 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2017 11:05 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem, a miałam okazję studiować zarówno dziennie, jak i zaocznie, nie ma to jak studia dzienne chociażby tego typu http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/filologia-angielska-studia-i-stopnia,2,2,262,54,262 . Nie mniej jednak jeżeli ktoś chce się zdecydować na pracę w trakcie nauki, także i ze studiami niestacjonarnymi na pewno świetnie sobie poradzi. Najważniejsze jednak jest to, aby wybrać taki kierunek, który będzie nas nie tylko interesował, ale też umożliwi nam znalezienie w przyszłości ciekawej pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiaaa
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2017 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Na studia I stopnia proponuję dzienne na II stopień, gdy ma się już dyplom można zaocznie, a w tygodniu pracować zawodowo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Komo32
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2017 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chcesz się uczyć i jednocześnie pracować to lepiej wybierz studia zaoczne, dzięki teamu razem ze studiami zdobędziesz też doświadczenie _________________ tani kurier |
|
Powrót do góry |
|
 |
jungler432
|
Wysłany: Sro Maj 31, 2017 10:21 am Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie studia zaoczne Nie wiem jak Ty ale mi byłoby wstyd ciągnąć nadal hajs od rodziców Praca i studia zaoczne to jest coś co idzie spoko połączyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy74
|
Wysłany: Czw Cze 01, 2017 8:01 am Temat postu: |
|
|
ja studiowałam dziennie i pracowałam w weekendy i wieczorami. Uważam, że to najlepsze rozwiązanie dlatego, że mam jakieś swoje pieniądze i nadal mogłam korzystać z życia studenckiego. A po za tym na studiach dziennych łatwiej poznać swoją grupę.. Na zaocznych już takiej integracji nie ma _________________ https://sklep.adrenaline.pl/pol_m_marki-kolekcje-_adidas_Stan-Smith-7957.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
jungler432
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonimowa19
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2017 11:32 am Temat postu: ... |
|
|
Ja zdecydowałam się na zaoczne na WSB... odnoszę wrażenie, że w dzisiejszych czasach same studia nie wystarczą, musisz mieć też doświadczenie itp. + jak wybierasz jakiś niestandardowy kierunek, tak jak ma to miejsce w moim przypadku (design w biznesie), to najlepiej mieć zajęcia z praktykami, a nie z kimś kto wiedzę czerpie tylko z książek... tak przynajmniej doszliśmy do wniosku z rodzicami, że postaram się ogarnąć jakiś staż/pracę, żeby równocześnie cisnąć studia i doświadczenie zawodowe... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jatuwysiadam Przyjaciel forum

|
Wysłany: Nie Cze 18, 2017 11:21 am Temat postu: |
|
|
Zgadzam się, pracodawcy chcieliby mieć osobę zaraz po studiach i z 10 lat doświadczeniem w branży...
|
 |
krysia21 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 9:34 am Temat postu: |
|
|
No temat z pracodawcami jest różny, gdyż tak jak mówisz - każdy chciałby od razu doświadczoną osobę z długoletnim stażem, a realia są jakie są. Ja jednak chciałabym się rozwijać nadal po liceum i mam nadzieję, że wybiorę jakiś fajny kierunek i znajdę dobrą pracę. Co prawda mam kilka propozycji, ale najbardziej jestem przekonana do psychoterroryzmu na studiach licencjackich. Na stronie http://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/licencjackie/bezpieczenstwo-wewnetrzne/psychoterroryzm czytałam trochę o tej specjalności i muszę powiedzieć, że wydaje się być całkiem ciekawa Zwłaszcza, że w tym roku będzie to pierwszy rok A Wy co uważacie ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|