Autor |
Wiadomość |
wrak.ucznia
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2017 10:03 am Temat postu: Stłuczony łokieć |
|
|
hej, potrzebuje szybkiej porady: co proponujecie do smarowania stłuczonego łokcia? głupie przepychanki z bratem, pchnął mnie na drzwi i rąbnołem o futryne, żadna przemoc domowa raczej walka o konsole hehe, nawet nie sądziłem ze sie aż tak mocno uderzyłem a boli że hej..! troche spuchło ale ruszam normalnie więc sądze ze wystarczy masć, tylko jaka? |
|
Powrót do góry |
|
 |
SulphurBuskoZdrój
|
Wysłany: Sro Lis 22, 2017 8:46 am Temat postu: |
|
|
Witaj, co prawda piszesz, że możesz poruszać stawem, ale mimo wszystko proponowałbym pokazać się lekarzowi i upewnić, że nie doszło do złamania. Jeśli chodzi o maść, polecam bals sulphur żel na bazie naturalnej wody siarczkowej. Zawarta w nim solanka siarczkowa powoduje szybsze wchłanianie substancji czynnych oraz zmniejsza pobudliwość zakończeń nerwowych. Lek stosuje się w stanach zapalnych stawów jako środek przeciwbólowy i przeciwzapalny, ale również w sytuacji obrzęków i opuchnięć, jak w Twojej sytuacji. 2-3 razy dziennie delikatnie wmasuj go w bolącą okolicę, a ból powinien ustąpić. _________________ Przedstawiciel firmy Sulphur Zdrój, 28-100 Busko Zdrój ul. Jana Rokosza 18, tel. 41 378-78-93 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wrak.ucznia
|
Wysłany: Czw Lis 23, 2017 11:24 am Temat postu: |
|
|
dzięki za szybki odzew juz mnie troche mniej boli więc na pewno niezłamane ale żelu w aptece poszukam, nie trzeba recepty? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Oponney
|
Wysłany: Czw Lis 23, 2017 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja polecam Ketonal.  _________________ Opony Kraków |
|
Powrót do góry |
|
 |
SulphurBuskoZdrój
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2017 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Bals sulphur żel dostępny jest bez recepty w aptekach internetowych i stacjonarnych. Pod numerem telefonu 41 378 78 93 udzielamy informacji o dostępności leków w poszczególnych oddziałach. Dodatkowym atutem stosowania żelu jest fakt, że nie stwierdzono po nim żadnych objawów niepożądanych. Szczegółowe informacje można znaleźć w ulotce, dostępnej również w wersji online: http://www.sulphur.com.pl/wp-content/uploads/2016/06/bals-sulphur-ulotka.pdf. _________________ Przedstawiciel firmy Sulphur Zdrój, 28-100 Busko Zdrój ul. Jana Rokosza 18, tel. 41 378-78-93 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joleczka091
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2017 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli przy okazji przepychanki na łokciu jest także otwarta rana to tez musisz pamiętać o odpowiednim opatrunku - https://medmess.pl/84-ze-srebrem. W ten sposób uchronisz ranę przed bakteriami i nie dojdzie do zakażenia. Musisz tez pamiętać o dezynfekcji rany, żeby nic tam nie zaczęło się paskudzić. A jesli będziesz obserwował jakiekolwiek niepokojące objawy to zdecydowanie musisz wybrać się do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nachor
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2017 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Idź sobie najlepiej do lekarza bo łokieć to dość specyficzne miejsce jeśli chodzi o jego stłuczenie |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomaszjawor10
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2018 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Być może jest to złamanie, więc potrzebny będzie lekarz w twoim przypadku. Jeśli nie, wystarczy tylko maść. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|