Autor |
Wiadomość |
Zaczytany
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2017 10:55 pm Temat postu: Kierunek informatyczny - rozważania |
|
|
Czas leci dlatego coraz częściej zastanawiam się nad ewentualnym kierunkiem studiów, nie wyobrażam sobie żeby edukację zakończy na szkole średniej. Generalnie informatyka mnie interesuje i w sumie fajnie byłoby iść w tym kierunku, no ale co z rynkiem pracy w tej branży, przypuszczam, że specjalistów IT jest sporo.
Mimo to poważnie podchodzę do pójścia na informatyczny kierunek. A tak w ogóle to na dolnym śląsku(okolice opola) jest chyba jakaś uczelnia z takim kierunkiem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tiara
|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2017 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co Ci powiem, moim zdaniem - specjalistów może rzeczywiście jest sporo, ale to jest bardzo przyszłościowy kierunek. No i jeśli będziesz naprawdę dobry w tym co robisz, a jeśli będzie to połączenie pasji i pracy to chyba żaden problem - to nie musisz mieć też obaw o pracę. A ze znalezieniem uczelni też nie powinno być problemu, tylko postaw na dobrą |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zaczytany
|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2017 9:16 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie dobrą, tylko, ze to jest pojęcie względne - każdy ocenia to na swój sposób, pod kątem własnych kryteriów itd. Natomiast czy dobra byłaby dla mnie, to wiedziałbym dopiero wtedy kiedy widziałbym co ma mi ona do zaoferowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonimowa19
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 10:27 pm Temat postu: myślę, że to dobry pomysł |
|
|
Hej! Mi się wydaje, że IT to obecnie najlepsza branża, niby sporo specjalistów, ale to kierunek, który przez najbliższe kilka lat nie przestanie się rozwijać. No i coś co możesz robić równie dobrze zagranicą, więc jakby ktoś chciał wyjechać, to jest potencjał. Sama planuję iść w tym kieruku, w szczególności, że mało kobiet w branży, więc może będzie łatwiej zostać zauważoną... z tego co sprawdzałam, to na WSB można studiować informatkę, mają tam sporo różnych specjalności. A ich uczelnie są zarówno we Wrocławiu, jak i Chorzowie, ogarnij sobie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
onlineekspertwsb
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 7:28 pm Temat postu: Re: Kierunek informatyczny - rozważania |
|
|
Zaczytany napisał: | Czas leci dlatego coraz częściej zastanawiam się nad ewentualnym kierunkiem studiów, nie wyobrażam sobie żeby edukację zakończy na szkole średniej. Generalnie informatyka mnie interesuje i w sumie fajnie byłoby iść w tym kierunku, no ale co z rynkiem pracy w tej branży, przypuszczam, że specjalistów IT jest sporo.
Mimo to poważnie podchodzę do pójścia na informatyczny kierunek. A tak w ogóle to na dolnym śląsku(okolice opola) jest chyba jakaś uczelnia z takim kierunkiem? |
Witam! Studia I stopnia na kierunku Informatyka możesz podjąć w oddziale Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Zachęcam do zapoznania się z pełna ofertą dostępnych specjalności na stronie wsb.pl/kandydaci/studia-i-stopnia Zachęcam Cię do aplikacji w terminie do 29 kwietnia. To pozwoli oszczędzić Ci na studiach aż 1000 zł: 600zł zniżki w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Zapraszam!
Pozdrawiam, Renata Mazur
Online Ekspert WSB Studia I stopnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zaczytany
|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2017 8:55 am Temat postu: |
|
|
Ciekawa sprawa z tą zniżką, jest w ogóle na nie jakiś limit, czy zapisanie się jest równoznaczne z przydzieleniem zniżki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
onlineekspertwsb
|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2017 6:05 pm Temat postu: |
|
|
Zaczytany napisał: | Ciekawa sprawa z tą zniżką, jest w ogóle na nie jakiś limit, czy zapisanie się jest równoznaczne z przydzieleniem zniżki? |
Tak. Aby skorzystać ze zniżki należy w terminie do 29 kwietnia zapisać się na studia. Zniżka obowiązuje wszystkich, którzy złożą dokumenty aplikacyjne, a potem podpiszą umowę o studiowanie.
Pozdrawiam, Renata Mazur
|
Powrót do góry |
|
 |
Zaczytany
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2017 11:29 am Temat postu: |
|
|
A czy przewidywane są także jakieś stypendia dla studentów? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cyryl1906
|
Wysłany: Pią Kwi 28, 2017 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Generalnie informatyka to przyszłość i przeczytasz o tym w każdym tekście dotyczącym przyszłego rynku pracy. Nie przejmuj się ilością specjalistów, bo...branża połyka wszystkich i wciąż są braki. Także śmiało, a najlepiej w programowanie. _________________ Dzień dobry, cześć i czołem!
Depilacja laserowa, polecam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mikka
|
Wysłany: Sob Kwi 29, 2017 6:45 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem cyberbezpieczeństwo jest na topie. Ten kierunek jest rozwojowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gersoon

|
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 10:43 am Temat postu: |
|
|
Rozwój informatyki na przestrzeni lat jest na prawdę na bardzo wysokim poziomie, stąd liczba miejsc pracy również rośnie. Moim zdaniem każdy powinien iść na studia o kierunku jaki mu się podoba. Ponoć programiści są najbardziej poszukiwani, jednakże trzeba to lubieć. Ja wybrałem grafikę komputerową, gdyż uważam, że jest to o wiele kreatywniejszy kierunek niż programowanie i jak na razie nie narzekam. Ofert pracy jest w miarę dużo, a co najważniejsze studiując mogę sobie dorobić pracą w zawodzie  _________________ Studiuję na WSE Kraków, moją pasją jest grafika komputerowa |
|
Powrót do góry |
|
 |
paculum

|
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 11:58 am Temat postu: |
|
|
Informatyka i reszta kierunków ścisłych ma powodzenie, ponieważ wszędzie otaczają nas systemy informatyczne Radziłbym zastanowić się nad specjalizacją w IT, ponieważ programiści, administratorzy są najbardziej poszukiwani. _________________ Trądzik różowaty a zabiegi kosmetyczne |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bacopa
|
Wysłany: Pią Maj 05, 2017 11:16 am Temat postu: |
|
|
Nie warto iść tam gdzie jest praca i pieniądze, tylko patrzcie na to co was interesuje. _________________ Bacopa Monnieri |
|
Powrót do góry |
|
 |
onlineekspertwsb
|
Wysłany: Sob Maj 06, 2017 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Zaczytany napisał: | A czy przewidywane są także jakieś stypendia dla studentów? |
W oddziałach Wyższej Szkoły Bankowej możesz skorzystać ze stypendiów: za wyniki w nauce, socjalnego, dla wyróżniających się, sportowego oraz MNiSW. Uruchomiliśmy także Program VIS Very Important Student, w ramach którego za dobre wyniki w nauce możesz studiować cały rok za darmo. Szczegóły na odnajdziesz na dedykowanej stronie wsb.pl/program-vis
Pozdrawiam, Renata Mazur
|
Powrót do góry |
|
 |
krk
|
Wysłany: Sob Maj 06, 2017 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Większość informatyków jakich znam nie skończyła informatycznych studiów, więc wiesz  _________________ Blog o zdrowiu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|