Autor |
Wiadomość |
Zjawka
|
Wysłany: Sob Lis 18, 2017 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem dobrze się wybrać na studia, to zawsze większa wiedza i specjalizacja |
|
Powrót do góry |
|
 |
złowrogi
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2017 11:30 am Temat postu: |
|
|
Mam wielu znajomych informatyków i programistów (to nie to samo!), którzy nie skończyli studiów albo są dopiero w trakcie, a już pracują w zawodzie. Tutaj faktycznie bardziej liczą się umiejętności, a przydatnej teorii wcale tak dużo się człowiek nie nauczy - przynajmniej sądząc z wypowiedzi moich kolegów. Generalnie jak masz zapał do samodzielnej nauki, ogarniasz te rzeczy i lubisz to robić, to już jesteś cennym kandydatem na pracownika w informatyce. Jako, że w ostatnich latach jest duże zapotrzebowanie na tego typu zawód, to mniej patrzą na wykształcenie, bardziej na doświadczenie, bo potrzebują kogoś 'na już'. A pracownika z brakami w teorii zawsze można wysłać na szkolenie, jak jest dość dobry, by z niego nie rezygnować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bartek434
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2017 4:44 pm Temat postu: |
|
|
No przede wszystkim musisz być dobry w tym co robisz moim zdaniem jeśli sam się uczysz to brak studiów w niczym Ci nie przeszkadza |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miniech
|
Wysłany: Sro Gru 06, 2017 1:34 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie, moim zdaniem nie koniecznie trzeba mieć wykształcenie żeby być w czymś dobrym, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Atomówka
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2017 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Może się zdarzyć tak, że będziesz potrzebował chociażby tego inżyniera do uzyskania awansu, wyższej pensji itp. Lepiej studia zrobić - chociażby zaocznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tosiasamosia Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Gru 07, 2017 4:40 pm Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej warto studiować i rozwijać się by w przyszłości mieć dobre stanowisko. Np być liderem w zespole. Bycie dobrym liderem nie jest łatwe. To nieustanny rozwój, a więc także wyzwania i rozwiązywanie problemów. Ale jest fajny poradnik jak być dobrym liderem- http://www.kapitalka.pl/jak-byc-dobrym-liderem/ myślę że warto poczytać i dowiedzieć się więcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Helka20
|
Wysłany: Pią Gru 22, 2017 9:41 am Temat postu: |
|
|
W korporacjach jakieś wykształcenie warto mieć, jest to jeden z wymogów i może Cię zablokować jeśli nie na etapie rekrutacji, to np. przy zmianie stopnia Jak jest z małymi firmami, nie wiem, ale tak chyba już ważniejsza jest samodzielność i umiejętności. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Glosikx00
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2018 5:20 pm Temat postu: |
|
|
A bo ja wiem... Może to |
|
Powrót do góry |
|
 |
theristo
|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2018 1:12 pm Temat postu: |
|
|
i tak i nie na pewno poszerzą Twoją wiedzę ogólną w wielu działek informatyki |
|
Powrót do góry |
|
 |
wyspianski
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2018 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Programowania nauczyć się zawsze można samemu. Ponadto jest teraz wiele darmowych kursów z programowania, więc jeśli chcesz iść w tym kierunku i myślisz o studiach informatycznych to odradzam. Ten rodzaj studiów jest bardzo ciężki i muszę Cię ostrzec, że reguła jest taka, iż na publicznych uczelniach uczą przestarzałych technologii. Byłem na bioinformatyce i to tylko sprawiło, że zraziłem się do języków programowania. Potem, na darmowym kursie okazało się, że to może być przyjemne tylko wymaga logicznego myślenia...
Informatyka jest trudnym kierunkiem, zastanów się, czy uważasz, ze jest sens w to brnąć. A oferty pracy dla programistów nie zawsze uwzględniają studia wyższa. Po prostu liczą się umiejętności, którymi w każdej sytuacji się wybronisz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|