Autor |
Wiadomość |
violet Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2018 12:34 pm Temat postu: prywatna podstawówka w stolicy ? |
|
|
Dobra podstawówka w stolicy. Pytanie kieruje przede wszystkim do rodziców dzieci, które uczą się w szkołach prywatnych. Niie ukrywam, że biorę takie oferty pod uwagę i chętnie zasięgnę opinii. Jeśli chodzi o dzielnice to najchętniej mokotów, centrum lub ochota  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ritaan
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2018 7:49 pm Temat postu: |
|
|
W Warszawie podstawówek nie brakuje więc na pewno coś uda się znaleźć. Moje dzieci chodzą do szkoły państwowej bo na prywatną po prostu nas nie stać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
SLAWOMIR
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2018 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Przecież tam jest mnóstwo szkół publicznych... |
|
Powrót do góry |
|
 |
altika
|
Wysłany: Wto Sty 23, 2018 6:45 am Temat postu: |
|
|
ritaan to fakt, że w szkołach prywatnych płaci się określone czesne w okolicach 1000 zł ale w zamian za to otrzymuje się sporo. Moje dziecko chodzi do Te Vizji na Ochocie. W ramach czesnego ma zapewnioną naukę na najwyższym poziomie i ogrom zajęć pozalekcyjnych, za które w placówkach publicznych trzeba dodatkowo płacić. Poza tym odchodzą mi korepetycje z języka angielskiego czy matematyki bo poziom nauczania tych przedmiotów mają naprawdę wysoki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
violet Przyjaciel forum

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2018 10:55 pm Temat postu: |
|
|
No to ta te vizja prezentuje się naprawdę fajnie. tylko ja mam problem z tym, że pracuję w dość nieregularnych godzinach i szukam miejsca, gdzie nie będę musiała odbierać dziecka o 15 czy 16 przynajmniej dopóki nie podrośnie na tyle by samodzielnie wracać do domu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
altika
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2018 11:23 pm Temat postu: |
|
|
No to w tej szkole problemu nie będzie bo zapewniają dzieciom opiekę od 7 do 18 Po zajęciach dzieci mogą brać udział w zajęciach organizowanych na szkolnej świetlicy także też mają gdzie bezpiecznie i spokojnie poczekać na przyjazd rodzica. Szkoła w ogóle jest bardzo bezpieczna i przywiązuje do tego dużą wagę także ja śpię spokojnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
yrdy
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2018 11:39 am Temat postu: |
|
|
ja bym posłał dziecko do społecznej, nie ma co wysyłać do prywatnej |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamperex Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 7:21 pm Temat postu: |
|
|
W Warszawie ciekawą ofertę posiada http://www.varsovia.edu.pl/. Jest to niepubliczna szkoła na Wilanowie. Poziom w niej jest wysoki i dzieci mają zapewnioną dobrą opiekę. Generalnie - warto się tym zainteresować  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bosa Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 11:20 pm Temat postu: |
|
|
W prywatnych szkołach są dobre warunki do nauki i dzieci mniej się stresują. Dobre opinie ma Niepubliczna Szkoła Podstawowa im Wiktorii Wiedeńskiej w Warszawie. Są tam nie tylko świetni nauczyciele, ale też więcej sprzętu, co pomaga dzieciom szybciej się uczyć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jjusti18 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sob Lut 03, 2018 12:04 am Temat postu: |
|
|
Ja jak wybierałam dla syna szkołę to kierowałam się poradami z tego artykułu http://bizneswiki.pl/jak-wybrac-szkole/ . Dowiedziałam się tutaj na co zwrócić uwagę czyli jakie są tutaj zasady oceniania, czy organizują jakieś wyjazdy, jak wygląda bezpieczeństwo w szkole itd. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tareks
|
Wysłany: Sob Lut 03, 2018 5:14 pm Temat postu: |
|
|
unikałbym szkół prywatnych z racji na duże opłaty, szczególnie w stolicy |
|
Powrót do góry |
|
 |
altika
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2018 6:40 pm Temat postu: |
|
|
tareks czy ja wiem czy ceny są aż tak duże ? wez pod uwagę to, że w ramach czesnego np w naszej Te Vizji dziecko nie dość, że ma zapewniony rozszerzony poziom nauczania ( a wiadomo, że to inwestycja w jego przyszłość ) to jeszcze może brać udział w bardzo dużej liczbie zajęć dodatkowych. Moim zdaniem koszta podobne do tego gdy dziecko chodzi do szkoły publicznej a rodzice dodatkowo wykupują mu zajęcia dodatkowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KamilaKO
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2018 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że lepiej iść do szkoły publicznej ! Zdecydowanie lepszy wybór niż prywatna _________________ ford sklep |
|
Powrót do góry |
|
 |
altika
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2018 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Gdybym nie miała możliwości posłania dziecka do szkoły prywatnej to jasne, że poszedłby do państwowej. Ale jeśli rodzice są w stanie sobie pozwolić na opłacanie czesnego co miesiąc to jak dla mnie wybór jest prosty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kikunkaa
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2018 5:08 am Temat postu: |
|
|
to rzeczywiście kwestia nastawienia i mozliwości rodziców. U nas wybór był prosty i w zasadzie od początku było przedszkole prywatne ( zresztą też Te Vizja ) i potem naturalna kontynuacja w ich szkole podstawowej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|