Autor |
Wiadomość |
annamagi
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 9:00 am Temat postu: Jakie uczelnie polecacie? |
|
|
Pytanie do aktualnych studentów a zapewne tacy także się tutaj znajdą , polecacie szczególnie jakieś uczelnie? Napiszcie parę słów gdzie studiujecie i jaka atmosfera tam panuje? A może od znajomych słyszeliście o fajnych uczelniach, które warto polecić?
Ciao! |
|
Powrót do góry |
|
 |
werych VIP

|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Myśle, że na miejscu będzie tu pytanie:
jakie masz zainteresowanie?/co chcesz w życiu robić?
Ciao  _________________ Matura z biologii
Kulturystyka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasandra

|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 12:39 am Temat postu: |
|
|
A ja jestem zdania, ze to dobry pomysł na taki luzny i niesprecyzowany do konca temat. Wreszcie nie wszyscy maja klarowne plany, częsc osob mysli o konkretnych uczelniach, ale sa tacy co dopiero zaczynaja nauke w liceach a mimo to chętnie i zainteresowaniem przeczytaja relacje innych. Moze okaze sie, ze bedzie tu akurat szkoła, do ktorej planuja startowac, wiec przy okazji beda mogli zadac ewentualne nurtujace pytanie...
Nie wazne miasto, nie istotny kierunek tylko ogolne pogaduchy. Tego typu relacje też moga byc przydatne. Mam nadzieje, ze znajda sie chetni do napisania paru słow, jaki klimat panuje na ich uczelni, jakie ma zalety, czym sie wyroznia i czy sa zadowoleni z podjetej decyzji.
Ciao  _________________ Nawet gdy jestes na własciwej drodze -zostaniesz przejechany, jesli bedziesz na niej siedział. |
|
Powrót do góry |
|
 |
activebrain
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 7:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja oczywiście polecam Unowersytet Jagielloński. Panuje tu na prawdę naukowa atmosfera, którą przesiąknięte są wszystkie ściany, ale co ważniejsze, którą emanuje większość wykładowców...
... a poza tym, nigdzie nie można się tak dobrze bawić jak na imprezach urządzanych przez studentów UJu
pozdrawiam i trzymam kicuki za właściwy wybór  _________________ ActiveBrain - odżywki i suplementy dla mózgu |
|
Powrót do góry |
|
 |
frenn
|
|
Powrót do góry |
|
 |
werych VIP

|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Praca w Lasach Państwowych
należy skończyć leśnictwo.
pozdrawiam!! _________________ Matura z biologii
Kulturystyka |
|
Powrót do góry |
|
 |
dudkadudka
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam;)
Czy ktoś z was studiuje może kierunek "Międzywydziałowe studia matematyczno-przyrodnicze" lub coś podobnego? Jestem ciekawa jak takie studia wyglądają, czy opłaca się wybierać taką mieszankę, czy może lepiej zdecydować się na jeden konkretny kierunek? Wiem, że studia międzywydziałowe prowadzi UJ i UŚ, wiecie coś na temat innych uczelni? Którą najlepiej wybrać? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lbra
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 9:14 am Temat postu: Wyzsza szkola techniczno-ekonimiczna futurus w Warszawie |
|
|
Witajcie
Czy ktos z Was slyszal o wyzszej szkole techniczno- ekonimicznej w Warszawie.
Jest bardzo blisko mnie i zastanawiam sie czy nie zlozyc papierow.
Matura poszla mi kiepsko wiec na panstwowe nie mam szans:evil: ..
co myslicie o tej szkole  |
|
Powrót do góry |
|
 |
s_milena
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 3:45 pm Temat postu: |
|
|
witam ja także zastanawiałam sie nad ta szkoła...zdecydowałem sie mam nadzieje ze nie bede żałować oczywiście wszystko wyjdzie w praniu...ale slyszłem bardzo dobre opinie od znajomych którzy wybrali te szkołę w zeszłym roku maja mówił ze robią jakieś fajne projekty jest luźna atmosfera sprzyjającą dobrym kontaktom miedzy studentami a prowadzącymi, do zobaczenia w październiku:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosieńka
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Widzę, że dawno tutaj nikt nie zaglądał. Matura tuż, tuż, więc warto pomyśleć, co dalej? Osobiście polecam Dolnośląską Szkołę Wyższą we Wrocławiu. Bardzo ciekawe kierunki, np. dziennikarstwo, pedagogika i na niej wspaniała specjalność: Edukacja Artystyczna-Współczesne Sztuki Wizualizacji. Masz szansę na samorealizację w różnych dziedzinach, np. w malarstwie, w projektowaniu komputerowym, w pisaniu scenariuszy filmowych i realizacji w studio, działalności studenckiej, np. w radio, w kole fotograficznym. Są stypendia!!! Też dostaję! Są też praktyki zagraniczne. Atmosfera cudowna. Wykładowcy wspaniali!!! Uczelnia ma wysoką rangę i prawo nadawania tytułu doktora. Zachęcam!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kosteczka
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 12:27 pm Temat postu: i ja odswieze temat:) |
|
|
witam:) jesli ktos jest zainteresowany socjologia to polecma WSZiB:) co prawda jest to uczelnia prywatna, ale to wcale nie znaczy gorsza od panstwowej...liczy sie bowiem renoma szkoly, a tutaj WSZiB plusuje:) ja jestem na III roku socjologii i chwale sobie tutejsza atmosfere i wspolprace z wykladowcami..latwy i szybki kontakt przez platformy internetowe...polecam:) pozdrawiam i zycze powodzenia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miika
|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 9:59 am Temat postu: |
|
|
Ja wybrałam Akademie Ekonomiczna w poznaniu, bo trzeba bylo deklarowac tylko wydzial. Po roku studiowania juz wiedzialam co mnie interesuje i co bede chciala robic w zyciu i nie mialam problemu z wyborem kierunku i specjalnosci. AE oferuje bardzo duzo specjalnosci na kierunkach scislych (zarzadzanie, ekonomia), humanistycznych (stosunki miedzynarodowe) i tez dla ludzi po biol-chem. (towarka). Zycze powodzenia na maturze! |
|
Powrót do góry |
|
 |
fallan
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Mój brat studiuje na akademii morskiej w Szczecinie. O tyle ma fajnie, że podczas studiów już firmy się starają o pracowników na przyszłość i dostaje od takiej firmy pieniądze co miesiąc za to że po studiach będzie u nich pracował przez 3 lata(tez za BARDZO dobre pieniądze). Więc po tej szkole na pewno z tym nie ma problemów. Atmosfera też chyba w porządku z tego co mówi.Trochę narzeka na matematykę ale chodzi na jakieś dodatkowe kursy tez organizowane przez uczelnie(chyba darmowe) i sobie radzi. Więc też się zastanawiam poważnie nad tą szkołą, poza tym będę miał notatki od niego:)pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
sebek86

|
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Widzę, że temat wiecznie młody . Co do Akademii Morskiej to ja aktualnie tam studiuję na transporcie morskim,więc mogę odpowiedzieć na jakieś pytania jak jesteś zainteresowany. Tak ogólnie to chwalę sobie studia, z tego co pisałeś to pieniądze dostaje się po podpisaniu umowy z armatorem i to jest tak jakby stypendium. Z pracą nie ma żadnych problemów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamil11
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 1:02 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
Właśnie zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego kierunku studiów licencjackich. Myślę o studiowaniu czegoś ekonomicznego w Anglii. Słyszał ktoś coś na temat Birmingham City University http://www.eduabroad.pl/strona.php?m=uczelnie&p=anglia&co=bcu Podobno bardzo fajna uczelnia... Dajcie znać czy ktoś się wybiera! Albo może ktoś się wybiera na jakąś inną uczelnię w UK i chciałby wymienić się doświadczeniami?
Pozdro,
Kamil |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|