Autor |
Wiadomość |
emik.7
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 7:03 am Temat postu: matura z geografii czy historii ? |
|
|
Nie wiem , który przedmiot wybrać na maturze. Myślę, że na maturze z histoii najtrudniejsze jest wypracowanie ( przynajmniej dla mnie ) .
[b][color=indigo][size=12][size=18]Czy uważacie , że matura z geografii jest naprawdę łatwiejsza ?[/size][/size] [/[/color]b]
[b]Czy łatwiej bedzie mi się do niej przygotowywać? [/b] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kostek
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2012 2:36 pm Temat postu: |
|
|
To zależy gdzie idziesz na studia, bo jak na jakieś historyczne to wtedy liczą się dodatkowe punkty z przedmiotu.
Tak jest z matematyką na politechnice. matma na świadectwie to parę punktów ekstra. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam_mikolajczyk Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie łatwiejsza jest matura z geografii, stąd tak dużo osób ją wybiera.
|
 |
maja94
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 1:20 pm Temat postu: |
|
|
Zależy jak komu dany przedmiot wchodzi do głowy, jeśli ktoś ma dobrą pamięć niech się bierze za historię wtedy matura będzie dla niego łatwiejsza |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ebenezer
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 1:56 am Temat postu: |
|
|
To zależy od tego, w czym czujesz się mocniejszy oraz od tego, na jakie studia chcesz się wybrać.
Dla mnie geografia jest łatwiejszym przedmiotem, ale bardziej lubię historię.
Powodzenia! _________________ "Człowiek traci grunt pod nogami, kiedy traci ochotę do śmiechu" - McMurphy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam_mikolajczyk Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pią Sie 17, 2012 9:31 am Temat postu: |
|
|
Po historii nie ma pracy! Matura z geografii jest o wiele łatwiejsza!
|
 |
Ebenezer
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 4:53 am Temat postu: |
|
|
Po wszystkim jest praca, jeśli to dobrze rozegrać. ... nasz premier wszak skończył historię właśnie
Wydaje mi się, że ucząc się historii trzeba przyswoić więcej informacji i faktycznie wypracowanie to nie taka prosta sprawa.
Jednak historia to fascynujący przedmiot. _________________ "Człowiek traci grunt pod nogami, kiedy traci ochotę do śmiechu" - McMurphy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paszczak
|
|
Powrót do góry |
|
 |
fraszka-igraszka
|
Wysłany: Czw Mar 30, 2017 10:02 am Temat postu: |
|
|
Ja bym się nie odważyła zdawać historii, chociaz lubię ale to tyle wkuwania dat, nazwisk i innych rzeczy że zajęłoby 3/4 czasu przygotowania do wszystkiego. Ale przede wszystkim powinno sie zdawać to co cie interesuje i z czego sie czujesz dobrze i co ci sie przyda potem. Historia jest bardzo różna od geografi więc ja nawet nie rozumiem takiego dylematu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
baba jaga
|
Wysłany: Sro Kwi 19, 2017 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że łatwiejsza matura jest w geografii, dla mnie przynajmniej. Łatwiej w chodzi do głowy, można sobie wyobrażać, że kiedyś te wszystkie kraje się odwiedzi:) Nauka historii ciekawa i na pewno potrzebna, ale mega trudna! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pomogwar
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2017 8:12 am Temat postu: |
|
|
Geografia to standard. Każdy kto nie ma pomysłu bierze geografię. Najprostsza i przyjemna. _________________ pomoc drogowa 24h Wrocław |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mikka
|
Wysłany: Sob Kwi 29, 2017 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Biez to w czym jesteś lepsza |
|
Powrót do góry |
|
 |
polinka
|
Wysłany: Czw Lip 27, 2017 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Co jest łatwiejsze? Nie da się na to pytanie odpowiedzieć. Jak dla mnie najłatwiejsza jest matura z matematyki, ale co ja tam wiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niezbedny691
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2017 7:18 am Temat postu: |
|
|
Żadna bo żadna nie jest przydatna, chyba że na siłę chcesz robic jak najwięcej... Lepiej coś praktycznego wybrać. _________________ kantor online |
|
Powrót do góry |
|
 |
hotorowek

|
Wysłany: Pią Lip 28, 2017 9:11 am Temat postu: |
|
|
Ja bym podszedł do geografii i historii. Wiem, że może to przerasta wielu nastolatków, ale warto się uczyć  _________________ Usuń złogi wątrobowe - http://ostropest-plamisty.net.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|