Autor |
Wiadomość |
jabulko
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2017 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Patrz co Ci jest potrzebne pod przyszły kierunek studiów Nauczyć się idzie wszystkiego, więc nie patrz co jest trudne, a co nie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Letycja325
|
Wysłany: Pią Sie 04, 2017 7:37 am Temat postu: |
|
|
A ja polecam jednak popytać znajomych ( lub znajomych znajomych ) bo nie znajdziecie bardziej szczerej opinii niż właśnie takiej . Nie zakłamana i nie podyktowana sztucznym marketingiem. Nawet warto się pomęczyć i troszkę popytać i poszperać wśród ludzi. _________________ Sklep ePraktyk.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
onyx2
|
Wysłany: Pią Sie 04, 2017 12:10 pm Temat postu: |
|
|
To zależy na co się potem wybierasz. Mi się wydaje, że jednak bardziej pojemna jest historia i na więcej kierunków się liczy. _________________ Witkowicka 54 - Stacja kontroli pojazdów |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paulina559
|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2017 7:06 am Temat postu: |
|
|
Wybierz coś co najbardziej może pasować pod Twój gust i Twoje potrzeby . Tylko w ten sposób będziesz miał pewność dobrego wyboru. _________________ Sprzątanie po trupach |
|
Powrót do góry |
|
 |
morgan

|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2017 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba brać pod uwagę, że geografia jest wymieniana jako przedmiot z matury na liście przy kierunkach bardziej technicznych, a historia przy językowych i humanistycznych, choć bywają wyjątki. Ja z doświadczenia powiem (chodziłem do klasy mat-geo w liceum), że łatwiejszym materiałem do opanowania jest geografia, bo w wielu przypadkach opisy zjawisk czy etapów powstawania jakichś pofałdowań górskich nie są tak rozległe jak chociażby nauka przebiegów wojen, bitew itd. W geografii jedynym problemem są bardziej fachowe, naukowe nazwy i nazwy miejscowości, rzek, gór. Historię warto znać, ale przy innych klasówkach i sprawdzianach w szkole, jakie będą podczas roku maturalnego, geografia ma mniej materiału do opanowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renata971
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2017 8:15 am Temat postu: |
|
|
Obie są przydatne raczej tylko w wypadku jeśli wiążemy z nimi jakąkolwiek przyszłość... _________________ sauny na wymiar |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura72702
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2017 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Oba przedmioty raczej średnio użyteczne o ile nie masz konkretnego planu na życie ^^. _________________ davines szampon |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krętka
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2017 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Ja tam był polecała geografie, sama ją zdawałam na maturze |
|
Powrót do góry |
|
 |
marian28670
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2017 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Może lepiej po prostu zebrać więcej informacji z pewnych źródeł i wtedy zdecydować samemu ? Pewnych czyli jakiś blogów czy coś takiego . Wtedy ten wybór będzie czymś przynajmniej umotywowany a nie bo tak mi na forum powiedzieli... _________________ zarządzanie procesami biznesowymi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateuszzzz
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2017 6:47 am Temat postu: |
|
|
J zdawałem na geografię i przydała mi się ona przy rekrutacji na kierunek techniczny, ale myślę, że liczyłaby się też np. na filologii. Jeśli jesteś pewny, że będziesz studiował kierunek humanistyczny, wybierz historię, jeśli chcesz zostawić sobie pewna furtkę - geografię  |
|
Powrót do góry |
|
 |
moorek
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2017 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym wybrał geografię, ale to dlatego, że zawsze jakoś tak szybciej mi wchodziła niż jakiekolwiek daty z historii. Tak naprawdę ciężko zdecydować, biorąc pod uwagę, że przy listach kierunków najczęściej się wymienia te dwa przedmioty obok siebie przy braniu pod uwagę przy rekrutacji. Wszystko jedno, czy to humanistyczny czy nieco bardziej techniczny kierunek, ale nie z polibudy. Na polibudzie rzadko się wymienia historię, chyba że na gospodarce przestrzennej albo architekturze, ale geografię podczepia się wszędzie, także jest nieco bardziej uniwersalna pod tym względem, ma się więcej możliwości wyboru dzięki niej. Ogólnie to zdecyduj, patrząc, co szybciej wchodzi do głowy, nie ma sensu się męczyć na siłę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jjusti18 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2018 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam problem z historią. W ogóle już nie wiem jak podejść do tego przedmiotu, jak się uczyć? Moja znajoma wysłała mi taki artykuł http://www.wiedzanet.pl/jak-szybko-nauczyc-sie-historii/ ponoć tutaj znajdę wskazówki na efektywniejsze uczenie się historii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Predator808
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2018 4:30 pm Temat postu: re |
|
|
Studiowanie geografii i historii zrobi z was bezrobotnych.
|
 |
Lejny522
|
Wysłany: Sob Lut 03, 2018 9:49 am Temat postu: |
|
|
Raczej żaden z tych kierunków nie gwarantuje Ci żadnej przyszłości więc nie koniecznie jest to coś co bym Ci polecał . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|