Autor |
Wiadomość |
heraklit
|
Wysłany: Czw Lis 21, 2013 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie na studiach bardzo ważni byli ludzie. Fajne imprezy i czas podczas wykładów z nimi spędzony to przyjemność. Moi znajomi poszli na kierunki, na których studiowali sami kujoni i nie dość, że nie mają pracy po studiach to jeszcze w trakcie studiowania nie pożyli sobie fajnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kolo000
|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co się teraz przekonuję to najlepsze co można robić w trakcie studiów ( jeśli chcesz od razu po nich znaleźć sensowną pracę), to pójść pracować gdzieś już w trakcie studiów - > zatrudnią cię chętniej, bo im się opłaca + masz to "doświadczenie", które stanowi 90% wartości twojego CV _________________ masaż leczniczy Kraków - Specjaliści od masażu w Krakowie |
|
Powrót do góry |
|
 |
agencik
|
Wysłany: Pią Gru 06, 2013 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie najważniejsze są:
- studia zgodne z zainteresowaniami
- perspektywy pracy po studiach
- miasto w którym mogę studiować |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marino
|
Wysłany: Sob Gru 07, 2013 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie niezależność i imprezowanie . Tylko i do jednego i drugiego potrzebna jest kasa. Czyli albo bogatsi rodzice, albo do tego praca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anna77
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 10:20 am Temat postu: |
|
|
Języki języki i jeszcze raz języki. Angielski, niemiecki i może jeszcze chiński. Resztę nauczysz się w pracy i matma nie zaszkodzi. Nie łudź się, że studia nauczą cie umiejętności przydatnych w pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gratis

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2014 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Możemy rozdzielić 2 terminy
Studiowanie- imprezy, picie, imprezy i jeszcze picie
Nauka na studiach - wszytko inne
Niestety nie każde studia przygotowują do pracy - w zasadzie nie wielka liczba. I tak wszystkiego uczymy się w pracy. Prywatne firmy są znacznie lepiej dofinansowane przez co używany sprzęt jest dekady lepszy od tego jaki znajdziemy na studiach. _________________ http://profesjonalnefarby.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szymaz_21
|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2014 11:29 am Temat postu: |
|
|
Nie radzę patrzeć na perspektywy pracy po studiach, bo one się zmieniają co kilka lat. I jeśli to będzie Wasz główny czynnik do wyboru studiów, to nie dość, że je znienawidzicie, to jeszcze po nich będziecie musieli się przekwalifikować.
Idźcie tam, gdzie są tematy, które naprawdę Was interesują! _________________ Wezwanie przedsądowe, Windykator |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarkGlowa
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2015 9:19 pm Temat postu: |
|
|
W studiowaniu jet poza samym kierunkiem ważny również swój rozwój osobisty - np poprzez organizacje studenckie, koła naukowe, parlamenty studenckie itp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WiktoriaSK
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 2:06 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie najważniejsze jest zdobywanie nowej wiedzy, umiejętności, a dopiero później znajomych. Moje życie nigdy nie było życiem typowej studentki, bo przez cały okres studiów pracowałam zawodowo, ale to nie znaczy, że nie imprezowałam, bo czasem znikałam na tydzień  _________________ http://morphostudio.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yahoo

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2015 12:22 pm Temat postu: |
|
|
Poszerzanie swojej wiedzy, większa samodzielności, robienie tego co się kocha. _________________ There's no place I'd rather be |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomekfbaran
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2015 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o mnie to w pewnych sprawach się zgadzam z przedmówcami Warto podczas studiów znaleźć jakąś pracę, nawet na kilka godzin w tygodniu, aby podreperować studencki budżet  _________________ bdburchex.com.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
andrzik
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2015 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Nowa wiedza i zdobycie umiejetności które przydadzą się później na rynku pracy, a więc warto wybrać takie studia które oferują dużą ilość praktyk i staży |
|
Powrót do góry |
|
 |
prokuratt
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2015 8:10 pm Temat postu: |
|
|
najwazniejsza jest ekipa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mocna
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2015 8:21 am Temat postu: |
|
|
Prawda jest taka, że owszem łatwo powiedzieć: wybierz sobie kierubek studiów ale czym się kierować podczas tego wyboru to już ciężej doradzić. Dla mnie najważniejszą kwestią w wyborze kierunku jak i samej uczelni sa moje zainteresowania i predyspozycje do nauki danej dzidziny. Ja wybrałam Wyższą Szkołę Bankową w Toruniu" : Toruń, Młodzieżowa 31a bo wiedziałam, że chcę iść w tym kierunku i mnie on interesuje. Dużo łatwiej się uczyć czegoś co nas interesuje niż czegoś co mamy się uczyć i męczyć Taka moja opinia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karoml
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2015 11:04 am Temat postu: |
|
|
Fajnie że są tu osoby które znają się na rzeczy. Pozdrawiam was ciepło! |
|
Powrót do góry |