Autor |
Wiadomość |
aragz666
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2017 9:07 am Temat postu: |
|
|
Ja jeśli miałbym się cofnąć w czasie i wybierać kierunek studiów to poszedłbym w jakieś morskie kierunki, tak by później pracować na statku - dobre zarobki i fajna praca, oczywiście jeśli ktoś lubi morze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cassca Przyjaciel forum

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2017 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Praca na morzu zdecydowanie nie jest dla mnie. Lubię bardziej twórcze zajęcia, które wymagają kreatywności i dobrego, chwytliwego pomysłu. Pierwszy kierunek studiów nie był zbyt trafiony dlatego wybrałam studia podyplomowe z grafiki reklamowej http://grafika.wse.krakow.pl/studia/studia-podyplomowe/ Już w trakcie studiów udało mi się znaleźć pracę więc polecam ten kierunek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adriannamajer
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2017 7:43 am Temat postu: |
|
|
studia nie sa jedynym sposobem na znalezienie pracy. wystarczy tak jak wspominane juz bylo wyzej, byc dobrym w tym co sie robi |
|
Powrót do góry |
|
 |
agent007
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2017 9:57 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kanis
|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2017 10:20 am Temat postu: |
|
|
Bez ogromnej dozy samozaparcia i wytrwałości, żaden kierunek Ci nie zapewni dobrej pracy.. _________________ Switche przemysłowe - Navi-net.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomka
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Nawet jeśli nie uda Ci się znaleźć pracy w Polsce, zawsze możesz wyjechać za granicę. Tam pewnie znajdziesz zatrudnienie. _________________ http://www.ekmp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
anka70 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Paź 19, 2017 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Ja teraz dostałam się na studia wyższe na farmację. Było to moje marzenia i można powiedzieć, że w jakimś stopniu się ono spełniło. Teraz tylko pozostoje przetrwać 5 lat na studiach, by stamtąd nie wylecieć. Farmacja to taki kierunek pomiędzy. Nie jest wybitnie ścisły, ani tym bardziej humanistyczny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gryfgitary

|
Wysłany: Pią Paź 20, 2017 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Finanse i rachunkowość, informatyka, grafika, marketing, filologie - te mają obecnie największe wzięcie i tak się utrzyma jeszcze przez kilka najbliższych lat. Co się później stanie - nie wiadomo. Ja jednak uważam, że studia należy dobierać choć trochę z tym, czym się samemu interesujemy albo, ewentualnie, z tym, z czym mieliśmy dużo styczności w szkole. Ja w liceum byłam w klasie z rozszerzoną matematyką, choć za ścisły umysł siebie nie uważam, a na studiach wylądowałam na kierunku ekonomicznym i nieźle sobie radziłam. Studiowanie nawet ze szczątkową, wcześniejszą znajomością tematyki jest o wiele łatwiejsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateuszzzz
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2017 7:03 am Temat postu: |
|
|
Wybierz to, w czym jesteś dobry - teraz liczą się na ryku pracy konkretne umiejętności. A jeśli chodzi o fachowców brakuje ich w każdej dziedzinie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pasiczna Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2017 10:44 am Temat postu: |
|
|
Tak naprawdę ciężko powiedzieć, na co najlepiej się zdecydować. Warto jednak pamiętać o tym, że prawie po każdych studiach musimy napisać pracę dyplomową. Dlatego dobrze by było, aby studia były związane z naszymi zainteresowaniami. W kwestii statystyk i analiz warto też skorzystać z pomocy http://e-statystyka.com.pl/. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alicja1990
|
Wysłany: Wto Paź 31, 2017 9:59 am Temat postu: |
|
|
Nie ma dobrego przepisu i chyba żaden kierunek nie da stu procent gwarancji dobrze płatnej pracy (no może z wyjątkiem medycyny). Ważne, by robić coś co się lubi i daje satysfakcję. Gdy jest się dobrym to i pracodawcy to docenią. A jak ktoś na siłę skończy nie ten kierunek to przez całe życie będzie tego żałować codziennie rano wstając do znienawidzonej pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gieronimo

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2017 9:57 am Temat postu: |
|
|
Warto iść z własnym sumieniem, warto mieć hobby, jakieś zainteresowania, a nie patrzeć się na rynek pracy. _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdaOP
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2017 12:28 pm Temat postu: Chemia |
|
|
Hej, ja studiuję chemię i już mam zapewnioną pracę od razu po studiach. Ja akurat wybrałam specjalność Chemia Leków ale jak wiesz, chemia znajduję się wszędzie w obecnych czasach więc w sumie specjalność nie ma aż takiego znaczenia, |
|
Powrót do góry |
|
 |
monisia55
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2017 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach to nawet bez studiów można zarabiać duże pieniądze  _________________ moja strona |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_lukas
|
Wysłany: Pon Lis 06, 2017 8:05 pm Temat postu: |
|
|
ciekawe są niszowe kierunki, szczególnie związane z językiami: chińskim lub którymś z języków skandynawskich  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|