Autor |
Wiadomość |
memfis
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2015 12:41 pm Temat postu: |
|
|
1. Nie uczyć się na pałę!
2. Samemu przygotować prezentacje, zaangażować się, wtedy jest łatwiej temat przedstawić, a nie jak ktoś to za nas odfajkuje.
3.Stworzyć główne punkty i wokół nich tworzyć, jak masz zebrane materiały, wydrukowane, podkreśl to co się tyczy typowo Twego tematu i to co Ci podchodzi(co się podoba, co chciałbyś przekazać i uważasz za ważne).
Kiedy tak się przygotujesz, poznasz temat to sam będziesz przekonany że to fajne i musisz o tym opowiedzieć komisji! Wtedy Twoje przemówienie nie będzie monotonne, a przekonujące. Pamiętaj też, że możesz mieć cytaty, obrazki itp. i to ułatwia. Oczywiście warto przećwiczyć przed kimś innym np. przed rodzicami (koledzy czasem inaczej mogą nas ocenić, a rodzice raczej będą podobni do komisji i mogą zwrócić Ci na więcej rzeczy uwagę). Powodzenia.
PS. Myśleć pozytywnie! _________________ Jeśli jest coś mniejsze niż świnka morska to nie pies. Włącz monitoring domu jak tego nie widzisz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirro Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pon Lut 23, 2015 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Podstawa podejscia do kazdego egzaminu jest bycie...wypoczetym i wyspanym. Zdrowy sen dzien przed egzaminem to podstawa. Umysl wypoczety o wiele lepiej i wydajniej pracuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszkas
|
Wysłany: Pon Lut 23, 2015 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie, nie ma co siedzieć do późna... Lepiej się wyspać, wtedy od razu lepiej się myśli  _________________ http://www.obuwiebuty.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
rysiukowalski
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2015 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Ja dwa dni przed maturą nic już nie robiłem i całkiem dobrze poszło |
|
Powrót do góry |
|
 |
gummie

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2015 10:37 am Temat postu: |
|
|
warto samemu opracować własną prezentację maturalną, ponieważ wtedy łatwiej jest się jej nauczyć na pamięć. jak pójdziemy na łatwiznę i kupimy prezentację to potem może i nauczymy się jej, ale bez zrozumienia i jak komisja zada nam pytanie to może być naprawdę kiepsko... maturzyści, bądźcie samodzielni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kolasz
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2015 6:12 am Temat postu: |
|
|
Jak się samemu pisze to wszystko się pamięta, obrona przypomina raczej formalność. |
|
Powrót do góry |
|
 |
artak
|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie jest tak jak kolega napisał wyżej;) ja osobiście sam wszystko pisałem i nic się nie uczyłem bo wiedziałem co mam w pracy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andzeliczka
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2016 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej się wyluzowac i na pewno pójdzie dobrze nawet jesli liceum na streszczeniach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tosieek55 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Sie 11, 2016 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez jestem za tym, żeby się wyluzować, wystarczy sobie pomyśleć, że tam siedzą tylko ludzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ArnolD1
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2016 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiscie, ze tak. Podejscie jest najwazniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misiekmichal
|
Wysłany: Pon Mar 27, 2017 6:45 pm Temat postu: |
|
|
mogą znajdowac się tam tytuły repetytoriów _________________ Byle było tak.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Virfanya
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2017 1:35 pm Temat postu: |
|
|
Pracujesz na to bardzo długo więc nie ma się czego bać. Chyba, że nie pracujesz... Wtedy... Jest źle... _________________ Investdom – nieruchomości brzeg |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|