Autor |
Wiadomość |
mikas Przyjaciel forum

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2016 12:32 pm Temat postu: Praca tymczasowa |
|
|
Co o tym sądzicie, do kogo się z takim tematem wybrać, aby wszystko wyglądało jak powinno? Ile można realnie zarobić i jakie prace są dostępne dla osób młodych? Ktoś z Was próbował pracować i się uczyć? Dawaliście radę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
turka Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 8:27 pm Temat postu: |
|
|
Masz Euro Kadre w swoim mieście? Jeśli tak, to do nich uderzaj i zapytaj. Ewentualnie tutaj jeszcze - http://eurokadra.com.pl/
Stawki są bardzo różne, prace również. Wiadomo, że jeśli powiesz, że chcesz pracę w danej branży, to ci dadzą znać, kiedy ona będzie.
Ludzie z pracy tymczasowej wykonują różne zawody - poczytaj w sieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mikas Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Lis 17, 2016 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Muszę sprawdzić czy ich mam, ale dlaczego to akurat u nich? Miałeś do czynienia z innymi agencjami czy tylko z tą? Ogólnie jakie są pomiędzy nimi różnice? Wszyscy mają te same stawki? Bo zakładam, że każda agencja obsługuje zupełnie inną firmę, prawda? |
|
Powrót do góry |
|
 |
turka Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pią Lis 18, 2016 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Głównie ze względu na przejrzystość umowy, zasad i kilka innych kwestii. U nich po prostu wszystko odbywa się tak, jak powinno. Idziesz, ustalasz zasady i pracę dostajesz dosyć szybko, chociaż też zależy co umiesz, w czym się widzisz. Z godzinami pracy bywa różnie, zależy od zapotrzebowania, ale w moim przypadku udało się wypełniać ten czas, jaki miałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mikas Przyjaciel forum

|
Wysłany: Wto Lis 22, 2016 12:30 pm Temat postu: |
|
|
Zadzwoniłem, spotkamy się w tym tygodniu, to wtedy wszystko ustalimy. Wymieniała mi nawet firmy, w których jest teraz możliwość pracy, ale to dopiero zobaczymy. Z tego co mi mówiła, to sytuacja bardzo szybko się zmienia. Tzn. pojawiają się ludzie na te stanowiska. |
|
Powrót do góry |
|
 |
turka Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Lis 23, 2016 6:58 pm Temat postu: |
|
|
EuroKadra może Ci pomóc, naprawdę może Ci pomóc, zresztą za mną przyszło tam jeszcze kilku moich znajomych. W moim otoczeniu wszyscy doskonale znają temat, bo większość przechodziła przez agencje pracy, każdy musiał dorabiać i swego czasu był to naprawdę świetny temat. Kiedy dostaniesz pracę to napisz proszę jak najwięcej o tym jak było, jakie warunki i u kogo pracujesz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mikas Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2016 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Sądząc po tym co usłyszałem to praca na pewno będzie, muszę tylko sprawdzić umowę, wypowiedzenie, kary itp. Jeśli nie znajdę tam czegoś, co nie będzie mia pasowało, to na pewno spróbuję z nimi. Zależy mi po prostu na dobrej pracy z możliwościami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
turka Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sob Lis 26, 2016 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie spodziewaj się w treści żadnych cudów - umowa jest raczej prosta, nie ma tam żadnych dziwnych zapisów, ale wiadomo że trzeba ją przeczytać. Pewnie znajdą Ci pracę w ciągu kilku dni. Teraz akurat firmy mają rzeczywiście bardzo duże niedobory w pracownikach - w wielu firmach coś takiego widać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
justyna8 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Nie Lis 27, 2016 2:10 pm Temat postu: |
|
|
Możesz śmiało pomyśleć o sprzątaniu - wiele osób tak pracuje. Da się na tym zarobić. W Warszawie działa portal Pozamiatane, możesz się tam zarejestrować i w ten sposób szukać klientów. Myślę, że warto spróbować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tekla62 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Gru 21, 2016 10:26 am Temat postu: |
|
|
Pamiętaj, by przed podjęciem pracy - nawet tymczasowej - podpisać odpowiednią umowę. Zwróć uwagę na to, czy są podane kwoty wynagrodzenia. Tutaj http://poradnikprzedsiebiorcy.pl/kalkulator-wynagrodzen masz przydatny kalkulator wynagrodzeń. Łatwo przeliczysz sobie kwoty brutto - netto - bo różnie w umowach podają. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paryzanka1 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pon Sty 16, 2017 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Przy tego typu pracy trzeba zwracać uwagę na warunki zatrudnienia. W żadnym wypadku nie można dawać sobą pomiatać i traktować gorzej, tyko dlatego że pracujemy na określony czas. Zwykle w takich wypadkach proponuje się umowę zlecenie, dlatego warto znać nowe zasady jakie zostały w tym zakresie wprowadzone. Są one opisane tutaj http://taxexpert.com.pl/stawka-godzinowa-umowa-zlecenie-w-2017-roku/ i każdy, kto myśli o takiej pracy, powinien je poznać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
certkar

|
Wysłany: Pon Sty 16, 2017 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Może popytaj znajomych w tej kwestii? Wydaje mi się, że to może być najlepsze źródło informacji  _________________ Jaki ból sprawia nam uświadomienie sobie nicości i błahości celu naszych oczekiwań, gdy zostaną wreszcie spełnione! |
|
Powrót do góry |
|
 |
dragon Przyjaciel forum

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Painia

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2017 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Super, dzięki za link  _________________ http://zyczeniowo.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
jjusti18 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2017 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Ponieważ są różne zdarzenia i czasami znajdujemy lepszą ofertę pracy; czasami szef nas zwolni, bo jednak się nie sprawdziliśmy. Warto więc co nie co wiedzieć odnośnie umów pracy i w kwestii prawa- jak przykładowo wygląda zerwanie umowy z wypowiedzeniem i czy jest jakaś różnica między zerwaniem umowy przez pracodawcę, a pracoodbiorcę. Ciekawe informacje ostatnio odkryłam w artykule http://www.pou.pl/rozwiazanie-umowy-o-prace-za-wypowiedzeniem/. Uważam, że każdy powinien się z nim zapoznać, bo są tam istotne wiadomości w tym zakresie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|