Autor |
Wiadomość |
pita Przyjaciel forum

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 10:41 am Temat postu: Zawód: trener (coach) |
|
|
Czy istnieją jakieś podyplomówki, studia bądź inne formy szkolenia w kierunku coachingu? Dla osób które się tym interesują i chciałby iść w tym kierunku? Ewentualnie jakie studia wybrać, aby móc w przyszłości pracować jako trener (np trener biznesu itd). |
|
Powrót do góry |
|
 |
eddie Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2017 10:32 am Temat postu: |
|
|
Coaching bardzo mnie interesuje. Moda na trenerstwo jest modna ponieważ w związku z korporacyjnym charakterem wielu firm odpowiednie motywowanie pracowników jest istotnym elementem polityki wewnętrznej w wielu przedsiębiorstwach. Jeżeli chodzi o uczelnie państwowe to raczej kierunki związane z psychologią są chyba najbardziej zbieżne do coachingu. Sprawdź sobie tutaj jeszcze: http://www.szkolatrenerow-ster.pl/zawod-trener - Szkoła Trenerów Ster. Mają już plan zajęć na 2017 rok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wookie
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2017 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Couching trzeba zdelegalizować, podobnie jak sekty. Pozdrawiam. _________________ Blog o zdrowiu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angelika19 Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2017 11:27 am Temat postu: |
|
|
Cóż, jakby jednak nie patrzeć, stanie się liderem w grupie, bez względu na to, jaki kierunek studiów ukończymy, będzie ogromnym wyzwaniem. W związku z tym na pewno warto wybrać się na szkolenie, które dotyczy falicytacji http://facylitacja.com/facylitacja/co-to-jest-facylitacja.html# . Za jego sprawą bowiem znacznie szybciej i skuteczniej uporamy się ze wszelkimi problemami, jakie towarzyszom kierowaniu grupą, a tym samym będzie ona pracowała dużo wydajniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Timolannister
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2017 11:38 am Temat postu: |
|
|
trenerów jest wielu.
używaliście kiedyś
podgrzewacza bga ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
play Przyjaciel forum

|
|
Powrót do góry |
|
 |
alancraft
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2017 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Moja znajoma prowadzi warsztaty coachingowe w Poznaniu - ukończyła pedagogikę, socjologię oraz studia podyplomowe na kierunku psychologii zarządzania, mediacji i negocjacji oraz zarządzania, oprócz tego ma certyfikat ICC także nie jest ten zawód taki prosty do zdobycia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jatuwysiadam Przyjaciel forum

|
Wysłany: Sro Cze 28, 2017 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Na WSEw Krakowie jest kierunek studiów Coaching - warto się zainteresować, studia na prewno przyszłościowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gren
|
Wysłany: Pią Cze 30, 2017 11:22 am Temat postu: |
|
|
Jeśli potrzebujesz coachingu żeby rozwijać swoje talenty to tak naprawdę żadnych w sobie nie masz... _________________ centrumfotelikow.pl - foteliki Maxi Cosi |
|
Powrót do góry |
|
 |
romana Przyjaciel forum

|
Wysłany: Czw Lip 06, 2017 9:01 am Temat postu: |
|
|
Zawód trenera to bardzo ciekawa i dynamiczna profesja. Świetnie, że zdecydowałeś się na taki zawód ale oczywiście, by wykształcić się na kompetentnego trenera, powinieneś intensywnie pracować nad swoim rozwojem. Przeczytaj sobie o tym więcej w tym ciekawym poradniku: http://www.szkolatrenerow-ster.pl/blog/jak-sie-rozwijac-trenersko-po-szkole-trenerow . Podstawą są bowiem dodatkowe szkolenia, zdobywanie odpowiednich rekomendacji czy po prostu współpraca z innymi. To uczyni Cię jeszcze lepszym fachowcem w tej branży! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ebisa
|
Wysłany: Czw Lip 06, 2017 1:57 pm Temat postu: |
|
|
Trener to chwilowe trendy w świecie pracy.
Jak dla mnie to po prostu niewykształcony nauczyciel.
Jeżeli chcesz są kursy przygotowujące do pracy trenera ale ja na Twoim miejscu poszłabym na studia związane z psychologią. Takie kursy są również bardzo drogie. _________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adamm0
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2017 8:37 am Temat postu: |
|
|
Ja nie wiem czy da się tego nauczyć. To trzeba umieć przemawiać, dobierać tak słowa aby kogoś zmotywować do działania. _________________ https://www.infobrokering.com.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
tosiasamosia Przyjaciel forum

|
Wysłany: Pią Paź 13, 2017 6:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio trafiłam na stronę kurs trenerski- http://www.szkolatrenerow-ster.pl/ Dzięki temu rozwinąć można swoje umiejętności interpersonalne w zakresie komunikacji z grupą, asertywności, współpracy w zespole. W ten sposób zadbamy o swój rozwój osobisty, i uważam że warto się zapisać i zdobyć certyfikat trenerski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterek
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno istnieją, sprawdź sobie na wszelkich AWF-ach tam mają dobre opcje w tym kierunku |
|
Powrót do góry |
|
 |
Patrukk
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2017 9:51 am Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem fenomenu takiej nauki... nie polecam! _________________ zgrzewarka do folii |
|
Powrót do góry |
|
 |
|